انتخابات 1400 الکترونیکی می شود؟-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند

انتخابات 1400 الکترونیکی می شود؟

رئیس ستاد انتخابات کشور از تعیین تکلیف برای اجرای فرایند ۲۵ گانه الکترونیکی شدن انتخابات ۱۴۰۰؛ با اعلام نظر شورای نگهبان تا پایان این ماه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۲۲ - ۰۴ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 25
کد خبر: ۶۴۲۹۴

به گزارش راهبرد معاصر جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور درباره تمهیدات وزارت کشور برای برگزاری انتخابات ۱۴۰۰ متناسب با شرایط کرونایی، گفت: تجربه نخستین ما در این باره مربوط به اسفند ۹۸ است که در آن مقطع به مسئولان وزارت بهداشت اعلام کردیم هر نوع شیوه نامه‌ای را که ارائه کنند مبنا قرار می‌دهیم که طبق شیوه نامه‌های آن دوره اقدام کردیم.

وی افزود: تجربه دیگر مربوط به مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است که قرار بود ۲۹ فروردین امسال برگزار شود، اما به شهریور موکول شد که طبق شیوه نامه‌های بهداشتی اقدام کردیم و برای انتخابات ۱۴۰۰ نیز قطعا همین رویه را در پیش می‌گیریم.

معاون سیاسی وزیر کشور، یکی از پیشنهاد‌های این وزارتخانه را برای انتخابات ۱۴۰۰، اعمال کل فرآیند الکترونیکی شدن انتخابات دانست.

عرف گفت: در انتخابات گذشته، جز یک مرحله که مربوط به صندوق رای است باقی ۲۴ مرحله، الکترونیکی برگزار شد که در خصوص یک مرحله باقیمانده نیز با اعضای شورای نگهبان رایزنی کردیم، زیرا آقایان در آن شورا پرسش‌هایی از نظر فنی در این باره دارند که باید به آن پاسخ دهیم.

وی تاکید کرد: احتمالا این موضوع باید در همین ماه مشخص شود، زیرا در نهایت باید به سمت تولید صندوق‌های الکترونیک برویم؛ البته برای ساخت تعداد زیادی از این صندوق‌ها زمان خواهیم داشت.

رئیس ستاد انتخابات افزود: پس از اعلام نظر شورای نگهبان؛ یا وارد فرآیند کلی انتخابات الکترونیک می‌شویم یعنی ۲۵ مرحله، الکترونیکی می‌شود یا مانند انتخابات گذشته ۲۴ مرحله از این فرآیند الکترونیکی خواهد بود و رای گیری مانند قبل دستی انجام خواهد شد.

عرف در پاسخ به پرسش دیگری درباره ملاحظات امنیتی در رای گیری با صندوق‌های الکترونیکی و لزوم ارائه تضمین‌های لازم از جانب نهاد‌های ذیربط در این باره، گفت: آن چه بر عهده دولت و وزارت کشور است ما صندوق موجود را داریم که به تعداد؛ در اختیار شورای نگهبان گذاشتیم.

وی تاکید کرد: قاعدتا اعضای آن شورا باید صندوق‌ها را بررسی کنند که برای این کار، حتما از مشاوران فنی و آزمایشگاه‌های تخصصی استفاده خواهند کرد، زیرا این فرآیندی کاملا فنی است و باید در زمینه امنیتی به اطمینان برسند.

عرف گفت: بر اساس بند ۱۲ از سیاست‌های کلی انتخابات تصریح شده است که اخذ و شمارش آرا در انتخابات باید الکترونیکی انجام شود، اما این فرآیندی فنی است که امیدوارم دو نهاد اجرایی و نظارتی انتخابات، هر چه زودتر در این باره به اجماع برسند تا این کار انجام شود.

رئیس ستاد انتخابات کشور، از ارائه تعرفه‌های انتخابات ۱۴۰۰ به شورای نگهبان و اعلام نظر این شورا درباره تعرفه‌ها تا پایان آبان خبر داد.

جمال عرف گفت: طبعاً این تعرفه‌ها باید به تایید شورای نگهبان برسد و ما پس از اعلام نتایج به سرعت برای چاپ آن اقدام می‌کنیم.

وی افزود: البته برای چاپ تعرفه‌ها مانند مراحل مختلف انتخابات که طبق تقویم اقدام می‌شود، مهلتی تعیین نشده است، اما هم ما و هم شورای نگهبان توجیه هستیم که باید زمان کافی در اختیار داشته باشیم تا بتوانیم آن را چاپ کنیم که به این علت، حداکثر تا پایان آبان باید این کار انجام شود.

رئیس ستاد انتخابات همچنین درباره تمهیدات این وزارتخانه برای انتخابات ۱۴۰۰، گفت: قاعدتاً نخستین اقدام ما تدوین تقویم انتخابات است؛ بر اساس این تقویم در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ دو انتخابات ریاست جمهوری و شورا‌ها در سراسر کشور و دو انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و خبرگان در برخی حوزه‌های انتخابیه برپا می‌شود.

عرف افزود: طبق تقویم انتخابات، اکنون در حال طی شدن انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی هستیم که هشت شهریور آگهی آن اعلام شد و طبق این تقویم، کسانی که می‌خواهند برای داوطلبی این انتخابات در شش حوزه انتخابیه اقدام کنند باید تا به حال استعفای شان را داده باشند و با آن موافقت شده باشد.

وی گفت: طبق تقویم سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، این انتخابات از ۱۱ اسفند با معرفی معتمدان برای تشکیل هیئت‌های اجرایی از جانب وزیر کشور آغاز می‌شود و فرمان این انتخابات از ۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۰ برای تشکیل هیئت‌های اجرایی و آغاز نام نویسی داوطلبان صادر می‌شود.

معاون سیاسی وزیر کشور افزود: از ۲۱ تا ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ رسیدگی به صلاحیت داوطلبان انجام می‌شود و پس از اعلام نتایج بررسی صلاحیت‌ها از جانب شورای نگهبان و انتشار اسامی نامزد‌ها از جانب وزارت کشور، تبلیغات انتخابات آغاز می‌شود که این فرایند تا ۲۶ خرداد ادامه خواهد داشت.

عرف اضافه کرد: طبق تقویم انتخابات ۱۴۰۰؛ ۲۷ خرداد، سکوت انتخاباتی خواهد بود و رای گیری در روز ۲۸ خرداد انجام می‌شود که در مجموع، فرآیند انتخابات پیش رو از ۱۱ اسفند ۹۹ تا ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ ادامه دارد.

وی گفت: اگر انتخابات ریاست جمهوری به هر علت به مرحله دوم موکول شود، قاعدتاً باید زمان برگزاری آن، هفته بعد از ۲۸ خرداد باشد که آمادگی داریم در ۴ تیر برگزار کنیم.

رئیس ستاد انتخابات در پاسخ به این پرسش که استعفای مقامات داوطلب انتخابات ریاست جمهوری در چه سطحی و از چه زمانی الزامی است، تاکید کرد: طبق قانون، مسئولان اجرایی و نظارتی موظف هستند از سمتشان استعفا دهند و قاعدتاً از وقتی فرآیند این انتخابات آغاز می‌شود، داوطلبان باید استعفا دهند.

عرف افزود: به عنوان نمونه اگر وزیر کشور یا هر یک از اعضای شورای نگهبان یا در هر یک از سطوح مختلف این دو دستگاه بخواهند داوطلب انتخابات شوند، برای داوطلبی باید استعفا دهند.

وی افزود: البته نمایندگان مجلس طرحی ناظر بر این موضوع دارند که طبق آن درپی تعیین زمان جدیدی برای استعفای داوطلبان هستند که هنوز مصوب و ابلاغ نشده است و تا آن زمان، قاعدتا طبق قانون قبل عمل خواهیم کرد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به این پرسش که آیا نمایندگان مجلس نیز ملزم به استعفا هستند، تاکید کرد: این الزام، صرفا منحصر به متولیان برگزاری انتخابات ریاست جمهوری یعنی عناصری است که مسئولیت امور اجرایی و نظارتی انتخابات را به عهده دارد.

عرف همچنین درباره تمهیدات انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا، گفت: جدول برگزاری ششمین دوره انتخابات شورا‌ها از ۲۴ فروردین ۱۴۰۰ با صدور فرمان آغاز این انتخابات از جانب وزیر کشور آغاز و فرآیند برگزاری آن اعم از نام نویسی داوطلبان، تشکیل هیئت‌های اجرایی و کار‌های مختلف انجام می‌شود و این انتخابات نیز ۲۸ خرداد برپا خواهد شد.
وی افزود: انتخابات میان دوره‌ای مجلس خبرگان رهبری نیز در چند حوزه انتخابیه که نمایندگان شان فوت کردند برگزار می‌شود.

سیزدهمین انتخابات ریاست جمهوری و ششمین انتخابات شورا‌ها در سراسر کشور و انتخابات میان دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری در شماری از حوزه‌های انتخابیه، همزمان در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار می‌شود.
تهران جزء حوزه‌های انتخابیه‌ای است که هر چهار انتخابات، ۲۸ خرداد آینده برگزار می‌شود.

فارس

ارسال نظر